Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Η άποψη της Αλεξίας Μπουκουβάλα για τη ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ! (31/7/16)

«Μικροί άνθρωποι με τεράστιο ανάστημα και μεγάλοι με ποταπές ψυχές» γράφει η αγαπημένη φίλη Alexia Boukouvala για τη Βαλεντίνα. Αλεξία μου, σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που έκανες ένα όμορφο ταξίδι στον κόσμο της Βαλεντίνας κι έφερες μαζί σου τόσες εικόνες, αρώματα, συναισθήματα! 
 "Έντονα πράσινα βλέμματα, γκρίζες μορφές, μοβ και κίτρινα αγριολούλουδα. λευκά όνειρα• όλα ξεπλένονται στον πορφυρό καταρράκτη που ονομάζεται Βαλεντίνα. 
Μικροί άνθρωποι με τεράστιο ανάστημα και μεγάλοι με ποταπές ψυχές.
Κάθε παράθυρο, μικρότερο ή μεγαλύτερο, που ανοίγει η συγγραφέας στη διάρκεια της αφήγησης, δίνει εικόνες που με μαεστρία τις πλέκει σε όλη την πορεία του βιβλίου κουμπώνοντας τις εξελίξεις.
Ετερόκλητοι χαρακτήρες, πολύπλευροι, με αδυναμίες και πάθη, αλλά και με δυνατά στοιχεία, δίνουν μια αριστοτεχνική παράσταση που της αρμόζει το πιο θερμό χειροκρότημα.
Γλώσσα χωρίς υπερβολές και περιττούς στόμφους που κάνει την αφήγηση γρήγορη, αλλά και γλώσσα ιδιάζουσα όπου πρέπει να προσδώσει στους ήρωες τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.
Πληθωρικό, πολύχρωμο, γεμάτο συναισθήματα, με ανατροπές που σε κρατάνε με αμείωτο ενδιαφέρον ως το τέλος και με έναν ρυθμό χορευτικό που άλλοτε θυμίζει βαλς κι άλλοτε χάνεται σε ένα τσιγγάνικο, πύρινο στριφογύρισμα!"



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου