Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Η κριτική της Βασιλικής Διαμάντη για την ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ (11/04/16)


“Κασσάνδρα: Το μυστικό της μάγισσας“ της Δήμητρα Ιωάννου
Πως μπορεί να συνδέεται το 1767 με το σήμερα; Τι το κοινό έχουν αυτές οι δύο ιστορίες; Ένα βιβλίο, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στη φαντασία, στο μυστήριο, στο άγνωστο και στην περιπέτεια. 
Ποιος/α είναι ο/η δολοφόνος; Τι κοινό υπάρχει μεταξύ των θυμάτων; Ποια είναι η σπορά του Σατανά; Γιατί κάποιος θέλει να εξαφανίσει αυτούς τους ανθρώπους; Η ύποπτη είναι όντως η δολοφόνος ή κάποιο άλλο άτομο προσπαθεί να ενοχοποιήσει την Έλενα; 
Ο τίτλος μυστηριακός, η υπόθεση με έντονο το φανταστικό στοιχείο. Και οι δύο ιστορίες ένα μπλεγμένο κουβάρι, το οποίο εμείς καλούμαστε μέσω της ανάγνωσης να το ξεμπλέξουμε και να καταλάβουμε τι συνδέει αυτές τις δύο άκαιρες χρονικά ιστορίες. 
Τα κεφάλαια εναλλάσσονται σε παρόν και παρελθόν και αυτό σου δημιουργεί ένταση και σασπένς. Γενικά όλο το βιβλίο προκαλεί αγωνία, περιπέτεια και αμείωτο το ενδιαφέρον στον αναγνώστη. Η ιστορία του τότε με τις νεράιδες, στις οποίες πίστευαν εκείνη την εποχή, συνθέτει ένα όμορφο παραμύθι όπου βρίσκουμε αξίες και πιστεύω των παππούδων μας. Πόσοι δεν άκουσαν ιστορίες με πλάσματα της νύχτας και του δάσους από τα παλιά στόματα. Και όπως σε κάθε παραμύθι, έτσι και εδώ συναντάμε τις πριγκίπισσες, τους κακούς δράκους, τις μάγισσες, τις νεράιδες και τους ιππότες, στα πρόσωπα που διαδραματίζονται στην ιστορία του βιβλίου. Η σημερινή εποχή είναι μία ιστορία με έντονο το αστυνομικό στοιχείο. Κάποια ειδεχθή εγκλήματα γίνονται οι αιτίες να βγει στην επιφάνεια η ζωή της Κασσάνδρας και της Ολυμπίας. Ποιος σκοτώνει; Γιατί ενοχοποιείται η Έλενα; Μήπως είναι αυτή η δολοφόνος; Πολλά τα ερωτήματα, τα οποία στο τέλος αποκαλύπτονται και οι μάσκες πέφτουν. 
Για τους λάτρεις του φανταστικού και του ρομαντισμού το συνιστώ ανεπιφύλακτα! Από το βιβλίο δε λείπουν η συγκίνηση, το πάθος, η φαντασία, ο έρωτας, η εκδίκηση, η ζήλεια, η απογοήτευση και η αγωνία. Πράγματα που δεν αφήνουν ασυγκίνητους τους αναγνώστες! Πολύ καλή προσπάθεια της συγγραφέως για πρώτο βιβλίο, το οποίο σπάνια βλέπουμε σε συγγραφείς. Διαβάστε το και θα το ερωτευθείτε! Σίγουρα η “μάγισσα” Κασσάνδρα θα σας γοητεύσει και θα αποζημιωθείτε για αυτή σας την επιλογή!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου