Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Η άποψη της Βασιλικής Γκλένη για τη ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ! (18/04/16)

Όταν ένα μήνυμα σε συγκινεί και σε αγγίζει ως το μεδούλι δε γίνεται να μην το μοιραστείς! Διαβάστε τα λόγια της γλυκύτατης Vasiliki Gleni για τη ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ. Εγώ θα πω μόνο ότι όσο υπάρχουν νέα παιδιά σαν την αγαπημένη μου Βασιλική, θα επιμένω και θα συνεχίζω να βλέπω φως στην άκρη του τούνελ. Γλυκό μου κορίτσι ένα μεγάλο, πολύ μεγάλο ευχαριστώ! emoticon heart
"Δεν γινόταν να μην σας γράψω κριτική. Έχω τελειώσει την ανάγνωση του βιβλίου σας εδώ και μια ώρα και νοιώθω ότι τα γεγονότα χορεύουν ακόμη στο μυαλό μου. Ήθελα να το ξεκινήσω στις διακοπές του Πάσχα αλλά η επιθυμία ήταν πιο δυνατή. Σας παραθέτω την κριτική μου με όλη μου την αγάπη:
Ποιά είναι η μικρή Αγγελική? Ποιά είναι η εξωτική κοκκινομάλλα που ταράζει τα λιμνάζοντα νερά της ωραίας εποχής των Αθηνών? Ποιά πρόσωπα θα την περιβάλλουν με αγάπη φτιάχνοντας ένα κουκούλι προστασίας γύρω από αυτήν και ποιοί αβίαστα θα της αφαιρέσουν τον ανθό της νιότης και θα παγώσουν την καρδιά της? Η Βαλεντίνα αντιπροσωπεύει έναν άνθρωπο που μπορεί να βρίσκεται ανάμεσα μας και εμείς να κλείνουμε τα μάτια. Στερείται, αγωνίζεται, γκρεμοτσακίζεται σωματικά και ψυχικά αλλά δεν ξεχνάει ποτέ τι σημαίνει αγάπη και γενναιοδωρία. Λίγα λόγια για τα πρόσωπα του έργου:
Η γλυκύτατη Αιμιλία που λάτρεψα τον κόσμο της μόδας μέσα από το μαγαζί της, ο Τσατσαρώνης που θα παίξει καθοριστικό ρόλο σε όλη την εξέλιξη της ιστορίας δίνοντας την ευκαιρία να δούμε την κλιμάκωση του χαρακτήρα του, η Μπέτυ που ενσαρκώνει τον απλό καθημερινό άνθρωπο και την ανάγκη για ανέλιξη, ο Ιάκωβος που ψάχνει την αποδοχή και βυθίζεται στον κόσμο της ποίησης και των βιβλίων, η πολυαγαπημένη μου Βιργινία που ήταν ο μικρός άγγελος και ο μικρός τιμωρός, ταυτόχρονα δίπλα και μακριά από την λατρεμένη της Βαλεντίνα, ο Σέργιος, που μας διδάσκει τι σημαίνει αγάπη χωρίς κριτική, χωρίς συμφέροντα χωρίς ταμπέλες, μόνο τα πρέπει της καρδιάς. Τέλος ο μικρός Λουκίλης, τον μικρό μου ήρωα έναν άντρα σε ένα σώμα παιδιού, ένας χαμαλαίοντας, και ένας αξιοπρεπής άνθρωπος στον οποίο βρήκα ένα φιλο που εψαχνα.
Η κυρια Ιωαννου καταφερνει μεσα απο το πονημα της να ξεπερασει καθε προσδοκια,να αφυπνισει την ελληνικη καρδια αγγιζοντας λεπτα κοινωνικα ζητηματα. Ένα βιβλιο για την κοινωνικη κατακραυγη,την σωματικη και ψυχικη κακοποιηση,την ζηλια,την καχυποψια,την αναγκη για επιτυχια. Ξεχναμε να ειμαστε ανθρωποι. Η εξελιξη της ιστοριας ρεει αβιαστα και ο αναγνωστης κραταει την ανασα του.
Ξεπεράσατε τον εαυτο σας και ανυπομονω για το επόμενο. Σας ευχαριστω μεσα απο τα βαθη της καρδιας μου. Να ειστε παντα καλα!"


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου