Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Η άποψη της Εύης Αναστασιάδου για τους Γιους της Γαλανής Κυράς!

"Με μια αφήγηση ζωντανή, πολλές φορές δραματική και με έντονο το μεταφυσικό στοιχείο, σε μια ιστορία που τα έχει όλα ακόμα και μυστήριο, όλα μα όλα.... με τράβηξαν σαν μαγνήτης." γράφει η αγαπημένη μου Evi Anastasiadou στο Bookia για τους Γιους Της Γαλανής Κυράς! Εξαιρετική κριτική, ένα παράθυρο στην ψυχή που μου επέτρεψε να δω ανάγλυφα τα συναισθήματα αλλά και τους προβληματισμούς που της γεννήθηκαν με το πέρας του βιβλίου.
Διαβάστε πιο κάτω ολόκληρη την κριτική της Εύης.
Εύη μου, χίλια μύρια ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!
"Έχω να δηλώσω πως είμαι εντυπωσιασμένη απο το τελευταίο πόνημα της Δήμητρας Ιωάννου. Αγάπησα όλα της τα προηγούμενα αλλά αυτό θεωρώ πως είναι το καλύτερό της!
Με μια αφήγηση ζωντανή, πολλές φορές δραματική και με έντονο το μεταφυσικό στοιχείο, σε μια ιστορία που τα έχει όλα ακόμα και μυστήριο, όλα μα όλα.... με τράβηξαν σαν μαγνήτης.
Εξαιρετική η πλοκή της ιστορίας. Δεν ήθελα να τελειώσει. Χάθηκα στις λέξεις, στις περιγραφές, στη ζωντάνια των ηρώων.
Εκεί στο μαγικό νησί, στην Αρχόντισσα του Αιγαίου τη Σύρο, έγινα ένα με την γαλανή κυρά.
Υπέροχες οι περιγραφές του τόπου και του χρόνου.
Εμπνευσμένοι και ολοκληρωμένοι οι χαρακτήρες των ηρώων.
Πάλεψα με τα διλήμματα, τις αγωνίες, τις κακίες, τις τύψεις και τους φόβους όλων τους! Μέσα από την εντυπωσιακή ανάπτυξη των χαρακτήρων που η συγγραφέας με μαεστρία έπλασε, έζησα μέσα στην ψυχή του καθενός ξεχωριστά. Προσπάθησα να καταλάβω τα κίνητρα, τα πάθη και τα συναισθήματα που τους οδήγησαν στις πράξεις τους. ΄Εγινα ένα με τους φόβους, τα φαντάσματα και τους δαίμονές τους.
Βρέθηκα ανάμεσα στην ατέρμονη και αιώνια πάλη μεταξύ του καλού και του κακού και ήταν πολλές οι φορές που θύμωσα, ράγισα και πόνεσα οταν το κακό κυριαρχούσε στις ψυχές και καθόριζε τα γεγονότα. Άλλες τόσες όμως ένοιωσα μια γλυκιά ικανοποίηση όταν το καλό έριχνε φως, αγάπη και καλοσύνη παντού, εξαφάνιζε την κακία και όλα γίνονταν και πάλι, όπως έπρεπε να είναι.....ή σχεδόν όλα....
Απόλαυσα πραγματικά την αντίθεση και την διαφορετικότητα των ψυχών. Το απόλυτο κακό και το απόλυτο καλό. Κλείνοντας το βιβλίο, ευχήθηκα μέσα από την καρδιά μου, να ζει και να ανασαίνει μόνο το καλό στην πραγματική ζωή.
Ευχαριστώ για το ταξίδι Δήμητρα Ιωάννου!"


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου